Jalkaterapia

Mitä on jalkaterapia?

Mitä jalkaterapeutti tekee?

-Tutkii ihmisen toimintakykyä, alaraajojen niveliä, lihastoimintaa.

-Ohjaa jalkineiden valinnassa ja jalkojen omahoidossa.

-Hoitaa alaraajojen kiputiloja erilaisilla menetelmillä kuten harjoitteilla, mobilisaatiolla, hieronnalla, pohjallisilla, teippauksilla ja ortooseilla.

-Jalkaterapeutit tekevät terveydenhoidollista jalkojenhoitoa, eli kynsien lyhennystä sekä ohennusta ja kovettumien, känsien/ syylien poistoa.

Jalkavaivat ja niiden hoito:

Tyypillisimpiä jalkavaivoja, joita jalkaterapeutti vastaanotollaan kohtaa ovat esimerkiksi vaivaisenluu ja sen aiheuttamat kivut sekä ihomuutokset, plantaarifaskioosi ja muut kantapään kivut, vasaravarpaat, päkiän alueen erilaiset kiputilat kuten mortonin neurooma, sisäänkasvaneet kynnet, syylät ja känsät.

Asiakkaina käy kaikenikäisiä ihmisiä ja usein eri ikäisillä ihmisillä on vähän erilaisia vaivoja.

Lapsilla jalkoihin liittyvät ongelmat ovat usein rasitusperäisiä vaivoja, kasvuun liittyviä tai ihomuutoksia kuten syyliä. Eläkeikäisillä ihmisillä vaivat ovat usein kynsien paksuuntumiseen liittyviä ja jalkapohjiin voi kehittyä kovettumia tai känsiä. Urheilijoilla rasitusvammat sekä erilaiset iho-ja kynsimuutokset ovat yleisiä lajista riippuen. Esimerkiksi kiipeily ja jalkapallo aiheuttavat herkästi kynsimuutoksia napakoiden jalkineiden vuoksi.

Työikäisillä alaraajojen vaivoja on laidasta laitaan. Joskus työkenkinä täytyy käyttää turvakenkiä, jotka altistavat jalan erilaisille kiputiloille ja vaivoille. Myös istumisella ja yksipuolisilla työasennoilla on haittapuolensa jotka voivat näkyä alaraajoissa.

​Jalkaterapeutti osaa auttaa sinua alaraajoihin liittyvissä kivuissa ja vaivoissa. Ensikäynnillä aikaa saattaa mennä alaraajojen tutkimiseen ja haastatteluun, jonka jälkeen tehdään hoitosuunnitelma ja mietitään jatkohoitoa.